Ryža špaldová slovenská 400 g BIO
Kód: 2361Podrobný popis
Zloženie: biela múka z pšenice špaldy*, voda
* z ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Pohár cestovín opražíme na cibuľke a oleji dozlatista, zalejeme max. 1,5 pohárom vody, necháme ju zovrieť, môžeme osoliť.
Odstavíme a necháme dôjsť, kým sa tekutina nevsiakne. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla.
Alebo môžeme tarhoňu uvariť: 100g cestovín vložíme do 1L mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni
3-5 min. Odstavíme a podľa potreby necháme dôjsť pod pokrievkou. Hotové cestoviny scedíme a po prepláchnutí
studenou vodou podávame.
Odstavíme a necháme dôjsť, kým sa tekutina nevsiakne. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla.
Alebo môžeme tarhoňu uvariť: 100g cestovín vložíme do 1L mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni
3-5 min. Odstavíme a podľa potreby necháme dôjsť pod pokrievkou. Hotové cestoviny scedíme a po prepláchnutí
studenou vodou podávame.
Výživové údaje v 100 g
Energia | 1 557 kJ / 367 kcal |
tuky | 2,05 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,36 g |
sacharidy | 76,48 g |
- z toho cukry | 2,50 g |
vláknina | 3,75 g |
bielkoviny | 12,63 g |
soľ | < 0,0025 g |
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cestoviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |