Omáčka sójová fermentovaná 250 ml BIO
Kód: 2397Podrobný popis
Zloženie: sójové bôby*, pšenica*, voda, soľ
* z ekologického poľnohospodárstva
Pravá sójová omáčka sa vyrába náročným procesom fermentácie počas niekoľkých mesiacov. Jej výroba pochádza z Číny, kedy sa vyrábala len zo sóje, vody a soli, až neskôr prebrali jej výrobu Japonci pridaním pražením pšenice. Napučané sójové bôby sa uvaria a nechávajú sa dlhodobo fermentovať spolu s opraženou a rozomletou pšenicou v kadiach z cédrového dreva za pomoci mikroskopických húb Aspergillus oryzae alebo Aspergillus sojae. Zmes sa premiešava pri teplote 25-28°C. Po 18. mesiacoch náročného procesu fermentácie sa zmes naleje na plátenné rukávy, ktoré sú lisované pomocou stroja a výsledná zmes je prefiltrovaná a pasterizovaná (aby sa zastavila fermentácia). Až
potom je možné ju začať používať najmä v studenej kuchyni.
Energia | 280 kJ / 67 kcal |
tuky | 0,00 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,00 g |
sacharidy | 7,50 g |
- z toho cukry | 0,00 g |
vláknina | 0,00 g |
bielkoviny | 8,20 g |
soľ | 16,00 g |
Skladovanie: Skladujte v suchu a temne. Po otvorení uchovávajte v chlade
Alergény: Obsahuje sóju a pšenicu (lepok). Môže obsahovať stopy orechov a sezamu.