Potrebujeme :
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 PL olivový olej - https://www.nutrizona.sk/olej-extra-panensky-olivovy-500-ml-bio/
2 ks konzerva sekané paradajky - https://www.nutrizona.sk/rajciny-lupane-sekane-400-g-bio/
1 kocka zeleninová polievka bujón - https://www.nutrizona.sk/bujon-zeleninova-polievka-60-g-bio/
Strúhaný syr na dozdobenie
Bazalka
Oregano
Čierne korenie
Soľ
Bobkový list
1 PL trstinový cukor - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/
Postup :
Do hrnca dáme 1PL olivového oleja, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 5 minútach pridáme pretlačený cesnak a miešame cca ďalšie 3 minúty. Pridáme sekané rajčiny, posypeme bazalkou, oreganom môžeme pridať aj bobkový list. Zmes necháme prevrieť a pridáme kocku bujónu a zalejeme vodou. Necháme variť na miernom plameni cca 30 minút. Dochutíme soľou, čiernym korením a 1 PL trstinového cukru. Varíme ešte cca 10 minút. Na tanieri môžeme dozdobiť strúhaným syrom, čerstvou bazalkou.