Valentínska kakaová bábovka

Budeme potrebovať:
1 šálka - hl. špaldová múka - https://www.nutrizona.sk/spaldova-muka-hladka-bio-1kg/
1 šálka - hrubá múka
1 šálka - kryštálový trstinový cukor - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/
1 šálka - sójové čokoládové mlieko
100 ml - olej
1 vajce
1 prášok do pečiva
Štipka soli
4 PL - kakao - https://www.nutrizona.sk/bio-cacao-raw-60-g/


Postup:
Všetky suroviny vymiešame.
(cesto si môžeme pripraviť, až keď máme nachystané srdiečka)

Príprava srdiečok:
Srdiečka si pripravíme z rovnakých surovín ako sme použili na bábovku okrem kakaa a zo všetkého len 1/2 šálky, polovicu prášku do pečiva a oleja 50 ml.
Pridáme do cesta potravinárske farbivo (červené alebo fialové). Vmiešame farbivo a vylejeme na plech (napr. Srnčí chrbát) vystlaný papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C len 25 - 30 minút.
Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme z formy a prekrojíme po dĺžke na polovicu, aby nám vznikli 2 tenšie pásy. Vykrajujeme srdiečka.

Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme časť kakaového cesta, do neho vkladáme srdiečka špicou hore, tesne vedľa seba. Srdiečka zalejeme ostatnou časťou cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 35 - 45 minút.
Bábovku si vyklopíme, necháme vychladnúť.

Poleva na kakaovú bábovku:
200 g práškového cukru
5 lyžíc citrónovej šťavy
2 lyžice horúcej vody
20 g jahodového kolagénu
Preosiaty práškový cukor vymiešame s horúcou vodou a citrónovou šťavou.
Začneme polievať bábovku. Časť polevy si necháme a vmiešame do nej 20 g jahodového kolagénu. Polevou polievame bábovku na citrónovú polevu. Posypeme ozdobným cukrovím.

Prajeme dobrú Valentínsku chuť ♥.