Valentínska dvojfarebná bábovka

Budeme potrebovať:
1 šálka - hl. špaldová múka - https://www.nutrizona.sk/spaldova-muka-hladka-bio-1kg/
1 šálka - hrubá múka
1 šálka - kryštálový trstinový cukor - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/
1 šálka - mlieko
100 ml - olej
1 vajce
1 prášok do pečiva
1 ČL vanilla burbon - https://www.nutrizona.sk/vanilka-bourbon-mleta-10g/
Štipka soli
2 PL - kakao - https://www.nutrizona.sk/bio-cacao-raw-60-g/


Postup:
Všetky suroviny, okrem kakaa, vymiešame. Rozdelíme na dve časti. Do jednej časti vmiešame kakao a pridáme trochu mlieka (cca 50 ml).
Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme najskôr tmavé cesto a naň vylejeme biele cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 35 - 45 minút.

Bábovku si vyklopíme, necháme vychladnúť.

Poleva na dvojfarebnú bábovku:
100 g kryštálového cukru - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/
75 g bielej čokolády
3 PL mlieka
3 PL horúcej vody
Pár kvapiek mandľového (alebo iného) oleja - https://www.nutrizona.sk/day-spa-mandlovy-olej-100--250-ml/


Postup :
1. Cukor si rozvaríme s mliekom a vodou na sirup
2. Do ešte horúceho sirupu pomaly vmiešame nastrúhanú bielu čokoládu a niekoľko kvapiek oleja.
3. Hmotu miešame, až kým nevymiešame zmes do hladkej polevy.
Bábovku hneď polievame, poleva rýchlo tuhne. Posypeme rôznym ozdobným cukrovím.

Prajeme dobrú Valentínsku chuť ♥.