Matcha - smaragdový zázrak

V poslednej dobe - a nebudem klamať - na nás Matcha vyskakuje takmer zo všetkých stránok - či už instagramových alebo facebookových, časopisov, televízie, rádia a celkom iste sa stáva hitom gastronómie.

Tak som sa na tento smaragdový zázrak pozrela bližšie. A Vy sa môžete tiež.

Japonský zelený čaj je preslávený po celom svete. Punc kvality v ňom zanechali budhisti, pre ktorých  to bola neodlúčiteľná súčasť pri hlbokej  meditácií, a samozrejme japonskí samuraji, ktorých tento čaj povzbudzoval pred bojom.

Matcha totiž nielen že ukludňuje, taktiež má aj povzbudzujúce účinky.

 

Tak čo je to vlastne Matcha a ako sa spracováva?

Je to typ zeleného čaju. Zelené lístky sa po celú dobu usilovne skrývajú pred slnečným svitom. Zakrytím kríkov čajovníka počas určitej doby vegetácie sa docielia tenšie a chutnejšie lístky s vyšším obsahom chlorofylu. Takto sa zachová veľa nutričných hodnôt. Keď je dužina dobre vysušená, pomelie sa na jemný prášok a vznikne tak impozantná zelená farba s úžasnou chuťou.

Čo nám tento smaragdový zázrak zaručuje?

Ako prvé chcem vyzdvihnúť, že neobsahuje žiadne umelé farbivá a konzervanty. Preto je Matcha 100% prírodný produkt.

Ďalej podporuje činnosť srdca, znižuje tak riziko srdcovo-cievnych ochorení.

Podporuje schopnosť lepšie spaľovanie tukov bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Obsahuje unikátnu skupinu antioxidantov ako sú katechíny, ktoré zrýchľujú metabolizmus a pomáhajú tak ochraňovať bunky pred tzv. oxidačným stresom a pričiňujú sa o zmiernenie zápalov.

Zlepšuje koncentráciumozgovú činnosť.

Znižuje hladinu cukru v krvi – niečo pre diabetikov.

Posilňuje imunitný systém vďaka obsahu draslíka, vitamínov A a C, železa, proteínovvápnika.

Taktiež obsahuje silné antioxidanty, ktoré napomáhajú pri odstraňovaní ťažkých kovov a chemických toxínov z tela.

vysoký obsah vlákniny, ktorá môže zmierňovať nadúvanie, zápchu a dokonca aj hnačku.

Podporuje pamäť a sústredenie.

Odporúča sa ako prevencia proti nástupu rakoviny.

Dodáva prísun energie.

Zlepšuje zrak a bojuje proti poškodeniu zraku následkom šedého či zeleného zákalu.

Skrášľuje pleť – dôvodom sú polyfenoly, ktoré udržujú pleť mladistvú a zdravú a taktiež zabraňujú poškodeniu pokožky pred ultrafialovým žiarením. Taktiež sú výbornou prevenciou proti kožným ochoreniam.

 

Matcha aj nežiadúce účinky?

Boli by ste prekvapení, a možno aj nie, pretože takmer každý produkt, či už prírodný alebo „neprírodný“ má nejaké nežiadúce účinky.

Pri Matche je to tak, že ak to preženiete s jej konzumáciou, vďaka vysokej miere kofeínu môže spôsobiť závrate, zvracanie, hnačku a iné tráviace poruchy, nespavosť, bolesti hlavy. Taktiež sa neodporúča v tehotenstve a pre dojčiace matky alebo ľudí, ktorí trpia neznášanlivosťou na kofeín.

A to je všetko. Takže ak nemôžete piť kofeínovú kávu, pre istotu sa vyhnite aj Matche.

 

Príprava

Ak si chcete pripraviť lahodný čaj, zalievajte ho horúcou vodou, ktorá má maximálne 80°C. Môžete pridať trošku citrónovej šťavy.

 

A čo Vy? Spravili ste si chuť na lahodnú šálku Matcha čaju? Jej zakúpením  Vám v domácnosti pribudne tiež tento zelený zázrak, ktorý si môžete vychutnať v podobe nápoja alebo ho pridať do jedla. Pripájam link na produkt. Recepty s Matchou budeme postupne zadávať na našu webovú stránkuna náš Instagram.

https://www.nutrizona.sk/organic-matcha-tea/

Prajem Vám príjemný gastronomický zážitok.

 

                                                                                                                                                                                            Veronika