Reishi – huba nesmrteľnosti

Reishi – Ganoderma lucidum,  nazývaná aj Lesklokôrovka lesklá. Pre jej unikátne vlastnosti sa o nej hovorí ako o „božskej hube nesmrteľnosti“.

V článku o spiruline som spomenula túto zázračnú hubu a rada by som Vám ju predstavila, ak ju ešte nepoznáte. Tak poďme na to.

 

Reishi je širokospektrálna huba, ktorú podľa čínskej medicíny charakterizuje sladká a jemne horká príchuť.

Už 2000 rokov ju používajú čínski liečitelia, na liečenie a predchádzaniu viacerých chorôb.

Reishi významne posilňuje vitalitu, životnú silu, odolnosť voči prostrediu, podporuje imunitný systém a pozitívne ovplyvňuje stav pri onkologických ťažkostiach. Je veľmi dobré a vhodné ju podávať pri chemoterapii a rádioterapii. Pomáha ničiť rakovinové bunky a zvládať náročnú liečbu.

V Japonsku a Číne je dokonca schválená vládou ako podporná liečba a prevencia rakoviny. Aj na Slovensku prebiehajú výskumy a výsledky len potvrdzujú, že táto huba je naozaj účinná.

Kde ju môžeme nájsť?

Lesklokôrovka sa vyskytuje vo voľnej prírode na odumretých stromoch alebo pňoch. Je to veľmi zriedkavá huba. Húb z rodu Reishi je viacero, no najcennejšia je Červená Reishi.

Huba Reishi sa v súčasnosti pestuje na špecializovaných farmách.

Čo vlastne Reishi obsahuje:

Asi tú najdôležitejšiu rolu majú polysacharidy v podobe beta-D-glukánov spojených s aminokyselinami. Tieto vykazujú silné protirakovinové účinky a zvyšujú hladinu interferonu, ktorý ničí voľné radikály a napomáha tvorbe buniek typu B, ktoré produkujú protilátky. Majú veľký vplyv na zdokonalenie syntézy DNA a RNA, bielkoviny v pečeni, kostnej dreni a krvi.

Ďalej v tejto hube nájdeme ganoderenové kyseliny, ktoré vykazujú účinok znižujúci hladinu cholesterolu v krvi. Taktiež znižujú produkciu enzýmov, ktorý sa podieľa na vytváraní angiotenzidov, následkom čoho sa znižuje kŕč krvných ciev.

Je toho ešte veľa, čo táto božská huba obsahuje a ako blahodárne prispieva na náš organizmus. Preto som vypichla to najdôležitejšie.

 

V čom je výnimočná?

Vyniká svojimi imuno – stimulačnými vlastnosťami. Ak ste zdraví a budete ju konzumovať každý deň, táto pomocníčka vám pomôže vyhnúť sa ochoreniam. Ak však ochorie, pomôže Vám urýchliť proces liečenia.

Tak si to poďme zhrnúť:

  • podporuje srdce a obeh
  • celkovo posilňuje imunitný systém
  • pomáha pri alergiách
  • podporuje fyzický a mentálny zdravotný stav
  • slúži ako doplnková terapia rakoviny, kombinácia húb podľa typu nádoru,
  • prospieva pri poruchách spánku, vyčerpaní alebo nervovom nepokoji
  • slúži ako doplnková terapia pri poruche pečene
  • je významným prostriedkom proti starnutiu

 Zdroj: Reishi: Aké má táto huba účinky, skúsenosti s ňou a kde kúpiť produkty z nej (zivotosprava.sk) /

Čo dodať na záver?

Bude sa Vám zdať, že článok o Reishi som podala príliš odborne. No chcela som Vám hlavne ukázať aké širokospektrálne využite má táto významná huba. Všetky tieto informácie sú podložené vedeckými štúdiami a pokusmi.

Ja osobne Reishi užívam už dlhšie s prestávkami a môžem len potvrdiť jej blahodárne účinky čo sa týka únavy, telesnej či duševnej výdrže. Môžem sa s vami podeliť o takú zvláštnu skúsenosť s touto hubou. Dosť dlho som mávala na ľavej ruke, konkrétne na palci, veľmi nepríjemnú bradavicu a keďže som ľaváčka, obmedzovala ma pri väčšine každodenných činností. Takmer pravidelne som do nej zapierala, čím som si ju rozdráždila a následne sa mi rozširovala. No bolo to veľmi nepríjemné a miestami aj bolestivé. Začala som pravidelne užívať Reishi. Samozrejme, nebolo to konkrétne z tohto dôvodu. Chcela som na vlastnej „koži“ otestovať toľko ospevovaný zázrak. Po cca 3 týždňoch až 1 mesiaci (nepamätám si to úplne presne) som sa ráno zobudila a pri pravidelnej príprave raňajok som si uvedomila, že mi niečo na palci chýba, resp. nechýba. Prisudzujem to konzumácií Reishi, keďže mi to potvrdili aj známi odborníci na túto hubu.  Toto je ďalší plusový bod, ktorý jej môžeme pripísať.

Prípravkov, ktoré obsahujú hubu Reishi, je nespočetne veľa. Produkt, ktorý užívam spolu aj so spirulinou, máme momentálne vypredaný. Akonáhle ho naskladníme, priložím link.

 

Potom si ho môžete zakúpiť a neskôr sa s nami podeliť s Vašimi skúsenosťami.

 

                                                                                                                                                                                                     Veronika