Čokoládové guľky

  • Čas prípravy 20 minút
  • Čas pečenia 20 minút
  • Počet kusov: 50

Ingrediencie:

Postup:

  1. Upečieme si čokoládové cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Začíname bielkami, aby sme nemuseli umývať metličky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovou arómou do peny, pridáme horúcu vodu, prešľaháme.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. K žĺtkovej pene prišľaháme olej, vlažné mlieko a vlažnú čokoládu, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver varechou opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  3. Plech (cca 28x38 cm) vystelieme papierom na pečenie a na neho rozvrstvíme cesto, ktoré pečieme pri teplote 180°C – 20 minút. Necháme ho trochu vychladnúť a rozmrvíme do väčšej misy. Pridáme džem a vymiesime hmotu.
  4. Čokoládovú hmotu ochutnáme, ak máme radi sladšie, môžeme pridať ešte džem alebo práškový cukor. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose, kakau, orechoch či mandliach.